x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe SUA vor trimite în Coreea de Sud avioane F-22 Raptor, ca răspuns la ambiţiile nucleare ale Phenianului

SUA vor trimite în Coreea de Sud avioane F-22 Raptor, ca răspuns la ambiţiile nucleare ale Phenianului

16 Feb 2016   •   11:33
SUA vor trimite în Coreea de Sud avioane F-22 Raptor, ca răspuns la ambiţiile nucleare ale Phenianului

SUA vor trimite în Coreea de Sud patru avioane de vânătoare invizibile de tip F-22 Raptor, ca măsură în faţa ameninţării crescânde reprezentate de programele nucleare şi balistice nord-coreene, informează agenţia sud-coreeană Yonhap, preluată de gazeta.ru.

Potrivit unui reprezentant al Ministerului Apărării de la Seul, citat sub rezerva anonimatului de Yonhap, cele patru avioane de a cincea generaţie ar urma să sosească în Coreea de Sud miercuri, 17 februarie.

Anterior, SUA au desfăşurat în Coreea de Sud o baterie suplimentară de rachete Patriot şi intenţionează să instaleze 'cât mai rapid posibil' pe teritoriul acestei ţări sistemul antirachetă THAAD (Terminal High Altitude Area Defense, unul din cele mai avansate sisteme din lume), în pofida reacţiilor negative venite de la Beijing şi Moscova, care consideră că acest scut va provoca o cursă a înarmării într-o regiune cu probleme.

Coreea de Nord a efectuat la 6 ianuarie un al patrulea test nuclear, urmat la 7 februarie de lansarea unei rachete balistice, acţiunile Phenianului fiind vehement condamnate de comunitatea internaţională. AGERPRES

×