x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Supraveghere mai mare asupra schimbărilor legislative privind Brexit

Supraveghere mai mare asupra schimbărilor legislative privind Brexit

11 Dec 2017   •   18:41
Supraveghere mai mare asupra schimbărilor legislative privind Brexit

Guvernul britanic le va oferi parlamentarilor posibilitatea de a superviza într-o mai mare măsură procesul desprinderii de Uniunea Europeană, a declarat luni un purtător de cuvânt al premierului Theresa May, potrivit Reuters. 

Această concesie, menită a preveni o potenţială rebeliune în parlament, va fi încorporată în proiectul de lege privind retragerea din UE - lege care este un punct central în strategia premierului Theresa May privind Brexit-ul. 

Mai mulţi parlamentari, inclusiv membri ai Partidului Conservator, de guvernământ, au criticat executivul în legătură cu planul de a transpune reglementări din UE în legislaţia din Marea Britanie, spunând că acest lucru oferă miniştrilor puterea de a schimba legi fără acordul parlamentului. 

Pentru a răspunde acestor îngrijorări, o comisie de parlamentari a propus adăugarea unei posibilităţi suplimentare de monitorizare legislativă asupra unor astfel de schimbări. 

"Am studiat raportul Comisiei de Procedură în detaliu şi am ascultat observaţiile, şi anunţăm astăzi că vom accepta aceste amendament", a declarat presei purtătorul de cuvânt. 

Intenţia este de a crea o 'comisie de filtrare' pentru a analiza fiecare dintre propunerile de schimbări pe măsură ce sunt făcute publice de guvern şi de a face recomandări în legătură cu forma în care ar trebui aprobată de parlament. Chiar dacă toate schimbările vor primi aprobarea parlamentului, unele ar putea fi supuse recomandării de a fi analizate mai în detaliu. 

Transferul legislaţiei UE în legislaţia britanică urmăreşte să le ofere companiilor o siguranţă juridică după ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, prevăzută pentru martie 2019.

AGERPRES

×