x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Surpriză pentru români: Brigitte Macron a vizitat Castelul REGINEI MARIA din BALCIC

Surpriză pentru români: Brigitte Macron a vizitat Castelul REGINEI MARIA din BALCIC

de Dan Constantin    |    26 Aug 2017   •   01:07
Surpriză pentru români: Brigitte Macron a vizitat Castelul REGINEI MARIA din BALCIC

Surpriză și gest cu semnificație făcut de prima doamnă a Franței. Brigitte Macron, șoția președintelui Franței, a vizitat Palatul Reginei Maria și Grădina botanică din Balcic după vizita de joi de la București.

 Vineri, în timp ce soții lor erau băgați în probleme de politică înaltă, Doamnele Macron și Radeva-soția președintelui Bulgariei- au plecat de la reședința oficială de la  Euxinograd, de lângă Varna, și au vizitat timp de câteva ore fosta reședință a Reginei Maria a România care a construit pe malul Mării Negre, în Balcic, castelul folosit ca reședință de vară.Castelul este situat într-un parc amenajat tot de Regina Maria, care are ca punct de interes si grădină botanică.

 Balcic s-a aflat în teritorul României după Războiul Balcanic din 1913 și a fost cedat odată cu cele două județe din Cadrilater, din sudul Dobrogei, la presiunile Germaniei, în 1940. Actul de cedare forțată a fost semnat la Craiova în 7 septembrie 1940 în Palatul Jean Mihail (actualul sediu al Muzeului de artă).

 După 1944 Castelul Reginei Maria a fost trecut în proprietatea statului bulgar și a fost compensat cu construcția ambasadei RPR la Sofia. În vizitele oficiale ale lui Nicolae Ceaușescu în Bulgaria, gazdele nu au inclus niciodată Balcic în program.

Palatul Reginei Maria, parcul și grădina botanică sunt punctele de atracție turistică ale Balcicului , cei mai multi vizitatori fiind românii.
 

×
Subiecte în articol: brigitte macron balcic