x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Surse ucrainene: un comandant rus le-a spus soldaților să tragă și să elimine civili din Mariupol

Surse ucrainene: un comandant rus le-a spus soldaților să tragă și să elimine civili din Mariupol

07 Apr 2022   •   12:01
Surse ucrainene: un comandant rus le-a spus soldaților să tragă și să elimine civili din Mariupol

Un comandant rus le-ar fi ordonat soldaților săi să tragă și să „elimine" civili ucraineni în apropierea orașului Mariupol, potrivit a ceea ce Kievul a declarat că este o conversație radio interceptată, anunță Sky News.

Într-o înregistrare publicată de serviciul de securitate ucrainean SBU, preluată de The Times, un soldat anonim spune: „Sunt doi oameni care ies din livadă în [haine] civile".

De asemenea, el spune că a fost văzut un vehicul, dar nu este clar dacă este civil sau militar.

„Scoate-i pe toți afară!", îi strigă superiorul său ca răspuns, adăugând că nu este important dacă la fața locului sunt sau nu combatanți.

„Am înțeles", spune soldatul.

The Times susține că, pe baza comentariilor soldaților, se crede că incidentul a avut loc într-un sat de lângă Mariupol.

În înregistrarea dezvăluită, un alt soldat rus se plânge că el și colegii săi sunt depășiți numeric și nu primesc niciun sprijin din partea Moscovei.

„Grupul lor [ucrainean] are 150.000 [de soldați]!", spune el. „Și noi suntem, 3.000, dacă nu cumva... Ei sunt în stânga, în dreapta, ne înconjoară! Sunt atât de mulți ei și atât de puțini noi. Nu avem nici un sprijin, nici aviație, nimic", se plânge soldatul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: mariupol