x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șase suspecți în cazul asasinării candidatului din Ecuador, uciși în închisoare

Șase suspecți în cazul asasinării candidatului din Ecuador, uciși în închisoare

de Redacția Jurnalul    |    07 Oct 2023   •   09:20
Șase suspecți în cazul asasinării candidatului din Ecuador, uciși în închisoare
Sursa foto: Hepta

Șase bărbați suspectați de implicare în asasinarea, în august, a candidatului la președinția Ecuadorului, Fernando Villavicencio, au fost uciși vineri în închisoare, cu doar o săptămână înainte de un tur de scrutin crucial.

Asasinatele au avut loc într-un penitenciar din Guayaquil, cel mai mare oraș din țara sud-americană, potrivit Reuters.

Deținuții au fost uciși în timpul unei "revolte" care a izbucnit în închisoare. Potrivit presei, victimele sunt columbieni arestați în urma asasinării candidatului la președinție Fernando Villavicencio, pe 9 august, în timp ce acesta pleca de la un miting în nordul Quito, înaintea primului tur de scrutin.

„A avut loc un eveniment într-una din zonele închisorii Guayas 1 și șase persoane au fost înregistrate ca fiind moarte”, a precizat administrația penitenciară.

Guvernul ecuadorian a condamnat rapid crimele. Președintele demisionar Guillermo Lasso a promis "nici complicitate, nici mușamalizare" în ceea ce privește aflarea adevărului în cazul crimelor, într-o postare pe platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter.

"Aici adevărul va fi cunoscut", a spus el.

Agenția penitenciară SNAI a precizat într-un comunicat că cei șase bărbați sunt toți cetățeni columbieni. Aceasta nu a oferit mai multe detalii despre crime.

Conflictul dintre bandele columbiene și mexicane a dus la moartea a peste 430 de deținuți în Ecuador începând din 2021. La sfârșitul lunii august, zeci de gardieni au fost luați ostatici în mai multe închisori din țară, înainte de a fi eliberați. Pe străzi, crimele au ajuns, între 2018 și 2022, la un nivel record de 26 la 100.000 de locuitori.

(sursa: Mediafax)

×