x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sute de taximetrişti blochează aeroportul şi uzinele Airbus din Toulouse

Sute de taximetrişti blochează aeroportul şi uzinele Airbus din Toulouse

04 Apr 2016   •   16:25
Sute de taximetrişti blochează aeroportul şi uzinele Airbus din Toulouse

Sute de taximetrişti veniţi din toată Franţa au blocat luni aeroportul din Toulouse şi uzinele Airbus din localitate, în semn de protest faţă de şoferii VTC (Vehicule de Turism cu Şofer) care pot transporta clienţi fără a avea nevoie de licenţă, relatează Reuters.

Începând de la ora locală 5.30 (6.30 ora României), 250 de taximetrişti au început să se strângă în faţa aeroportului Toulouse-Blagnac şi în faţa uzinelor Airbus. Între timp, alţii au blocat principalele depouri de autobuze şi tramvaie, dar au permis, după circa două ore, plecarea mijloacelor de transport în comun.  

“Blocăm Toulouse luni, în special pentru interzicerea VTC, folosirea exclusivă a geolocalizării pentru taxiuri, întoarcerea la cota de TVA 5,5% şi defiscalizarea TIPP (taxa pe produse petroliere – n.r.)”, a declarat Stephane Abeilhou, purtătorul de cuvânt al sindicatului taximetriştilor din Toulouse.

El a precizat că o mie de taximetrişti, inclusiv din Spania şi Belgia, sunt aşteptaţi la protest.

Manifestaţii de mai mica amploare sunt organizate luni şi la Montpellier, Marseille, Toulon şi Grenoble.

Şoferii VTC înregistraţi nu sunt obligaţi să obţină o licenţă foarte scumpă - între 50.000 de euro în oraşele mici şi până la 200.000 de euro în oraşele mari, spre deosebire de taximetrişti.

sursa: news.ro

×