x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Taifunul Lekima face ragavii în sudul Japoniei și Taiwan

Taifunul Lekima face ragavii în sudul Japoniei și Taiwan

09 Aug 2019   •   10:56
Taifunul Lekima face ragavii în sudul Japoniei și Taiwan

Taifunul Lekima a lovit mai multe insule mici din sudul Japoniei unde a provocat anularea unui număr de 68 de zboruri şi 155 de curse de feribot în regiune, iar peste patru persoane au fost rănite în prefectura Okinawa. 

Meteorologii au avertizat că există riscul producerii unor alunecări de teren, inundaţii şi valuri înalte, chiar dacă taifunul a trecut deja de insule şi se îndreaptă spre China. La ora 9:00 (00:00 GMT), centrul furtunii se afla deasupra Mării Chinei de Est, îndreptându-se spre nord-vest cu o viteză de 25 de kilometri pe oră, însoţit de rafale de 234 kilometri pe oră. 

În Taiwan, Lekima a lovit în această dimineață extremitatea nordică a insulei, aducând ploi abundente şi vânturi puternice.Transportul aerian a fost afectat, 373 de zboruri internaţionale şi 135 de curse interne fiind anulate și unele curse de feribot au fost suspendate. Circa 3.000 de gospodării de pe insulă nu au în continuare electricitate, iar şcolile şi cea mai mare parte a birourilor din nordul Taiwanului sunt închise. Biroul meteorologic central din Taiwan a precizat că taifunul a slăbit din intensitate, însă a avertizat că ploile torenţiale vor continua zilele următoare. 

Peste 2.500 de locuitori din zonele predispuse la inundaţii au fost evacuaţi.AGERPRES

×
Subiecte în articol: taifun japonia