x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Taifun puternic în Japonia

Taifun puternic în Japonia

29 Sep 2018   •   10:27
Taifun puternic în Japonia

Un taifun puternic a rănit cinci persoane sâmbătă în momentul în care a ajuns pe insula Okinawa, în sud-vestul Japoniei, şi va provoca probabil pagube materiale importante pe măsură ce va străbate arhipelagul nipon pe durata acestui weekend, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP. 

Denumit Trami, acest taifun generează vânturi ce ating viteze de 216 kilometri pe oră şi urmează să ajungă pe insula principală Honshu duminică dimineaţă. Potrivit meteorologilor, Trami va genera intemperii puternice în numeroase regiuni ale Japoniei până luni. 

Imaginile prezentate de posturile de televiziune japoneze au arătat sâmbătă crengi smulse din copaci care blocau un bulevard din oraşul Naha, valuri uriaşe care se spărgeau de diguri şi o ploaie abundentă care, din cauza vânturilor, cădea pe orizontală. 

Cinci persoane au fost rănite în Okinawa, potrivit unui bilanţ provizoriu. 

Aproximativ 600 de persoane au fost conduse spre adăposturi, iar peste 121.000 de locuinţe sunt private de electricitate, a precizat televiziunea publică NHK. 

Trami, al 24-lea taifun format în acest an în Asia, ar trebui să se îndrepte spre Kyushu şi apoi spre Honshu, străbătând astfel întreaga Japonie de la sud-vest spre nord-est. 

Un taifun precedent, Jebi, al 21-lea format în acest an în regiune, a ucis peste 10 persoane la începutul lunii septembrie în vestul arhipelagului nipon, provocând pagube materiale importante şi paralizând activitatea aeroportului din Osaka (Kansai International Airport), construit pe o insulă artificială, după ce pistele acestuia au fost acoperite cu apă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: japonia taifun