x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tânără din Maroc, torturată şi violată timp de două luni

Tânără din Maroc, torturată şi violată timp de două luni

27 Aug 2018   •   15:59
Tânără din Maroc, torturată şi violată timp de două luni

Marocanii îşi exprimă şocul pe reţelele de socializare, după ce o tânără, în vârstă de 17 ani, a oferit detalii despre violul prin care a trecut, notează BBC.

Într-un interviu televizat, săptămâna trecută, tânăra, numită Khadija, spune că a fost violată de un grup de bărbaţi, în luna iunie, ţinută captivă pentru două luni, agresată sexual şi torturată. De asemenea, aceasta şi-a arătat cicatricile, arsurile provocate de ţigări şi tatuajele făcute de violatori.

Multe femei din Maroc sunt victime ale violenţei, potrivit grupurilor pentru drepturile omului.

Peste 20% dintre femeile din Maroc au fost abuzate sexual cel puţin o dată, potrivit unui raport din 2015 al Consiliului Naţional din Maroc pentru Drepturile Omului.

Ca urmare a interviului, mii se persoane au semnat o petiţie online prin care solicită ajutor pentru Khadija. Oamenii folosesc şi “ #JusticePourKhadija “ prin care solicită autorităţilor să acţioneze pentru a face drepate.

“Am încercat să scap de mai multe ori, însă am fost prinsă şi bătută. Mă torturau, nu îmi dădeau apă şi mâncare, nu mă lăsau nici măcar să fac un duş.”, a spus Khadija pentru Chouf TV.

Cel puţin trei suspecţi au fost arestaţi ca având legătură cu agresiunile la care a fost supusă Khadija.

În 2014, Parlamentul din Maroc a votat un articol din Codul Penal care permite celor care au violat minore să scape de închisoare, dacă se căsătoresc cu victimele.

 

×