x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Teamă de terorişti dusă la extrem. Un scoţian a refuzat să fie consultat de un oftalmolog asiatic

Teamă de terorişti dusă la extrem. Un scoţian a refuzat să fie consultat de un oftalmolog asiatic

23 Aug 2017   •   15:19
Teamă de terorişti dusă la extrem. Un scoţian a refuzat să fie consultat de un oftalmolog asiatic

Un scoţian a refuzat să fie consultat de un oftalmolog asiatic, pentru că “atacul din Manchester a fost ultima picătură”, conform declaraţiilor acestuia, scrie The Independent.

Eric Greene, în vârstă de 58 de ani, a vizitat filiala Lanark a companiei Specsavers şi i-a spus angajatei care urma să-l trateze că preferă să fie văzut de o “persoană albă”.

Când angajata Sarah Kerr, care provine dintr-o familie cu origini indiene şi pakistaneze, l-a rugat pe bărbat să se aşeza, acesta a ezitat. “Nu vreau să sun impersonal, dar aş prefera să fiu văzut de o persoană albă”, a spus apoi bărbatul.

Arătându-i un lanţ cu Steaua lui David, Eric Greene a adăugat: “Îmi cer scuze, dar Manchester a fost ultima picătură pentru mine”.

Scoţianul a fost ulterior arestat şi a pledat vinovat pentru o încălcare rasistă a păcii la Tribunalul local din Lanark. “Charlottesville este ceea ce se întâmplă, dacă nu iei astfel de lucruri în serios.”, a spus şeriful Nikola Stewart.

Eric Greene va fi condamnat luna viitoare, după ce rapoartele incidentului vor fi complete, mai scrie sursa citată.

×