x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Televiziunea siriană: Statul Islamic ar fi răpit peste 300 de muncitori de la o fabrică din apropiere de Damasc

Televiziunea siriană: Statul Islamic ar fi răpit peste 300 de muncitori de la o fabrică din apropiere de Damasc

07 Apr 2016   •   23:45
Televiziunea siriană: Statul Islamic ar fi răpit peste 300 de muncitori de la o fabrică din apropiere de Damasc

Peste 300 de muncitori ar fi fost răpiţi de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) de la o fabrică de ciment din apropiere de Damasc, a relatat joi televiziunea siriană de stat, preluată de agenţiile internaţionale de presă.

Răpirea a fost confirmată de manageri ai fabricii localizate în apropiere de oraşul al-Dumeir la nord-est de Damasc, a mai relatat televiziunea siriană, care a citat un oficial nenumit din cadrul Ministerului Industriei din Siria.

"Compania a informat ministerul că până acum nu a putut intra în contact cu niciuna dintre persoanele răpite", a mai spus oficialul citat.

Televiziunea siriană nu a precizat când ar fi avut loc presupusele răpiri.

Ulterior, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a transmis o cifră de circa 170 de muncitori care ar fi fost răpiţi de la fabrica de ciment menţionată şi care ar fi fost duşi în zone ascunse controlate de jihadişti în suburbiile Damascului.

Organizaţia nonguvernamentală, care monitorizează violenţele din întreaga ţară, a mai transmis că 140 de muncitori de la fabrică ar fi reuşit să plece înainte de sosirea jihadiştilor.

Pe teren, rebelii au preluat joi controlul asupra principalului punct de tranzit cu Turcia utilizat de către Statului Islamic, a anunţat OSDO.

Este cea mai dură lovitură dată grupării jihadiste, care, în câteva săptămâni, a pierdut cetatea antică Palmira, intersecţia strategică Al-Qaryatayn, precum şi mulţi dintre comandanţii săi în lovituri aeriene.

Sursa: AGERPRES

×