x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Temerile lui Viktor Bout

Temerile lui Viktor Bout

de Anca Aldea    |    03 Ian 2011   •   19:15

Presupusul traficant de arme Viktor Bout, aflat în custodia americanilor din noiembrie, vorbeşte despre târgul propus de SUA în schimbul dezvăluirii unor secrete. Fostul ofiţer în Aviaţia rusă este acuzat, între altele, de trafic de arme, sprijin oferit conflictelor din Africa şi uciderea unor cetăţeni americani. Supranumit „negustorul morţii”, Bout, care riscă între 25 de ani şi pedeapsa capitală, se află în prezent într-un centru de detenţie din New York, în aşteptarea următoarei înfăţişări, la 10 ianuarie.

Într-un interviu pentru RIA Novosti, el a povestit că americanii au încercat să-l forţeze să mărturisească fapte pe care nu le-a întreprins. „Mi-au propus o sentinţă mai uşoară, un termen mai scurt şi ocazia de a-mi aduce familia în SUA dacă le spun tot ce ştiu despre contactele mele în Rusia şi alte ţări. Le-am răspuns că nu ştiu nimic despre lucrurile care îi interesează pe ei. (...)

Cred că procesul meu nu va fi obiectiv. Guvernul SUA a falsificat în mod deliberat, în dosar, informaţii legate de viaţa şi de munca mea. Aceste informaţii sunt bazate pe date neverificate, zvonuri, interpretări greşite şi minciuni flagrante. Timp de zece ani, SUA au lansat un război împotriva mea şi a familiei mele direct sau prin intermediul mass-media. În aceste condiţii, nimeni de aici – inclusiv judecătorii – nu poate fi obiectiv. (...) Cred că tribunalul nu va încerca să aleagă partea obiectivă a acestei probleme, deoarece se consideră că străinii acuzaţi de conspiraţie împotriva SUA devin automat vinovaţi.”

×
Subiecte în articol: externe