x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni politice și lupte de stradă în Bulgaria

Tensiuni politice și lupte de stradă în Bulgaria

de Dan Constantin    |    11 Iul 2020   •   17:25
Tensiuni politice și lupte de stradă în Bulgaria
Sursa foto: Hepta

Vineri și sâmbătă au continuat protestele violente în Bulgaria care au la bază tensiuni politice între președintele Radev și premierul,  Borisov.

 La Sofia s-au desfășurat două zile consecutiv manifestații de susținere pentru șeful statului, după ce au fost arestați consilieri ai președintelui Radev. Susținătorii lui Boiko Borisov au organizat la Sofia o manifestație în sprijinul guvernului, majoritatea participanților fiind aduși din provincie cu autocarele, potrivit presei bulbare.

 Sâmbătă au avut loc ciocniri între manifestanți și forțele de ordine la o stațiune de lângă Burgas. Au fost operate arestări,fiind înregistrați și  răniți în timpul confruntărilor. Șeful poliției din regiunea Burgas a demisionat. Ministrul de interne a ordonat eliberarea celor reținuți.

 Președintele Rumen Radev s-a adresat sâmbătă națiunii, cerând demisia Guvernului Boiko Borisov și a procurorului general al Bulgariei. Șeful statului a făcut apel la polițiști și jandarmi să nu se lase atrași în manipulările politice.

 Borisov a declarat la o conferință de presă că manifestațiile sunt menite să boicoteze intrarea Bulgariei în zona euro.

×
Subiecte în articol: boiko borisov