x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Yemen: Patru presupuşi membri Al-Qaida, ucişi într-un atac cu dronă. SUA cere evacuarea imediată a tuturor cetăţenilor

Yemen: Patru presupuşi membri Al-Qaida, ucişi într-un atac cu dronă. SUA cere evacuarea imediată a tuturor cetăţenilor

06 Aug 2013   •   11:23
Yemen: Patru presupuşi membri Al-Qaida, ucişi într-un atac cu dronă. SUA cere evacuarea imediată a tuturor cetăţenilor

Patru presupuşi membri ai reţelei Al-Qaida au fost ucişi marţi, în zori, într-un atac cu dronă, probabil americană, în regiunea Marib, la est de capitala yemenită Sanaa, potrivit unui responsabil local şi agenţiei oficiale Saba, între timp SUA cerându-le tuturor cetăţenilor americani de pe teritoriul acestui stat să părăsească de urgenţă ţara, informează agerpres.ro.

Atacul survine în plină alertă de securitate americană, care a dus la închiderea mai multor misiuni diplomatice ale Statelor Unite în regiune, între care şi cea de la Sanaa.

Cei patru bărbaţi se aflau la bordul unui vehicul care a fost spulberat de patru rachete, a precizat responsabilul, aflat sub protecţia anonimatului.

Agenţia oficială yemenită Saba a confirmat operaţiunea, indicând că "potrivit primelor informaţii, patru membri Al-Qaida au fost ucişi într-un raid aerian la Wadi Abida, în regiunea Marib".

Responsabilul tribal al acestei regiuni a indicat că cei patru bărbaţi, toţi yemeniţi, au murit în incendiul care le-a cuprins vehiculul, după ce acesta din urmă a fost transformat într-o "minge de foc" de rachete.

Două dintre persoanele ucise au fost identificate, a adăugat sursa menţionată, precizând că este vorba despre Saleh al-Tais al-Waili şi de Saleh Ali Gouti.

Primul figurează pe o listă de 25 de persoane căutate pentru apartenenţa lor la Al-Qaida, publicată în noaptea de luni spre marţi de Ministerul Apărării din Yemen. Ministerul a indicat că aceste 25 de persoane "plănuiau atacuri teroriste în ultimele zile din Ramadan şi în timpul sărbătorii Eid al-Fitr" de la sfârşitul acestei săptămâni.

Potrivit corespondentului BBC din Sanaa, capitala Yemenului este, acum, scena unor măsuri draconice de securitate, cu sute de de vehicule militare blindate patrulând străzile, în special în zona palatului prezidenţial şi a ambasadelor capitalelor statelor occidentale.

Potrivit unor surse din serviciile de securitate yemenite, zeci de membri Al-Qaeda au sosit în capitala Sanaa în ultimele zile, existând temeri că ar plănui un atentat.

Potrivit acestor surse, planurile teroriştilor ar include explozii şi atacuri sinucigaşe la ambasadele statelor occidentale din Yemen, precum şi asupra unor baze militare.

×
Subiecte în articol: al qaeda atac terorist drona