x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tillerson ar putea sa fie schimbat cu șeful CIA de la conducerea Departamentului de Stat

Tillerson ar putea sa fie schimbat cu șeful CIA de la conducerea Departamentului de Stat

de Dan Constantin    |    30 Noi 2017   •   19:11
Tillerson ar putea sa fie schimbat cu șeful CIA de la conducerea Departamentului de Stat

Înlocuirea  sefului Departamentului de Stat, Tillerson, cu actualul șef al CIA, Pompeo, ar fi luată în calcul de Casa Albă, susține New York Times.

Publicația a difuzat o serie de articole critice față de restructurarea Departamentului de Stat la inițiativa lui Tillerson, cerută și de Președintele Trump.

În 27 noiembrie , NY TIMES publica articolul „Demolarea Serviciului Extern” sub semnătura lui Nicolas Burns, fost secretar de stat ambasador la NATO și a lui Ryan C.Crocker, fost ambasador în Irak și Afganistan. Autorii făceau un tablou al pericolului în care se află diplomația SUA prin înlăturarea din funcții a cadrelor specializate, cu experiență, restrîngerea drastică a bugetului Departamentului și blocarea posturilor decise de Tillerson. Acesta a respins aceste critici în discursul din 28 noiembrie de la Fundația Wilson.

În 27 noiembrie Departamentul de Stat a difuzat un punct de vedere privind modificarea legilor justitiei din România care a primit un răspuns dur din partea liderilor celor două camere ale Parlamentului român.

Tillerson are programat pentru săptâmăna viitore un turneu prin mai multe tări europene, pe agendă fiind participarea la adunarea OSCE.În 30 noiembrie Secretarul de Stat s-s întâlnit cu ministrul de Externe al Germaniei.

×
Subiecte în articol: rex tillerson