x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Time - Personalitatea anului esti tu!

Time - Personalitatea anului esti tu!

de Marina Constantinoiu    |    18 Dec 2006   •   00:00
Time - Personalitatea anului esti tu!

Revista americana Time a decis: fiecare dintre noi este personalitatea lui 2006!

Daca Premiul Nobel pentru Pace ne-a cam surprins in 2006, iata ca alegerea revistei americane Time pentru desemnarea personalitatii anului ne uimeste si mai tare. Personalitatea anului 2006 desemnata, ca in fiecare an, de revista americana este... fiecare dintre noi! O idee inedita, dar explicata de revista prin faptul ca oamenii obisnuiti sunt cei a caror importanta este din ce in ce mai mare, in era globalizarii.

Anul trecut, Time i-a desemnat drept personalitatile anului pe americanul Bill Gates (taticul Microsoft), sotia sa si cantaretul irlandez Bono. Acum, fiecare dintre noi se poate mandri cu faptul ca este... personalitatea anului 2006, desemnata de Time! Coperta revistei din aceasta luna are o portiune-oglinda in care cititorii isi pot vedea chipul, relateaza Rador.

TRADITIE. Time desemneaza personalitatea anului inca din 1927, iar aceasta traditie a devenit sursa unor speculatii an de an. Anul acesta, Time spune fiecaruia dintre noi ca suntem personalitati pentru ca noi controlam "Era Informatiei". "Bine ai venit in lumea ta", ne ureaza fiecaruia in parte revista, cu referire la "lumea comuna" in care ne desfasuram viata milioane si milioane de oameni obisnuiti, internetul. O lume in care fiecare utilizator a devenit promotor de idei, opinii, imagini, al comunicarii directe, de la om la om.
BATAIE LUNGA
"Internetul a modificat balanta puterii in cadrul media prin intermediul blogurilor si a retelelor web video si de socializare. Acest lucru nu numai ca va schimba lumea, dar si modul in care lumea se va schimba"
  • Lev Grossman, colaborator al revistei Time
  • ×
    Subiecte în articol: externe anului time