x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Timoşenko nu este interesată de postul de premier interimar

Timoşenko nu este interesată de postul de premier interimar

23 Feb 2014   •   17:09
Timoşenko nu este interesată de postul de premier interimar

Iulia Timoşenko a declarat că nu este interesată de funcţia de premier interimar al Ucrainei, într-un mesaj publicat pe site-ul partidului său duminică, la o zi după ce a fost eliberată din închisoare, dar şi în pagina de Facebook a Euromaidanului.

"Vă cer să nu luaţi în considerare candidatura mea pentru postul de premier interimar", a scris Iulia Timoşenko. În declaraţia sa, ea explică faptul că nimeni nu a întrebat-o dacă îşi doreşte acest post, şi nici ea nu a formulat o astfel de cerere, scrie pravda.com.ua.

Pagina în limba engleză a Euromaidanului explică faptul că mulţi dintre activiştii din Piaţa Independenţei din Kiev se opun candidaturii Iuliei Timoşenko la Preşedinţia ţării, “dar alegerile democratice de la 25 mai vor arăta care este voinţa poporului ucrainean”.

Un nou Guvern de uniune naţională urmează să fie format până marţi în Ucraina, după ce Viktor Ianukovici a fost destituit sâmbătă de către Parlament din funcţia de preşedinte al ţării, reaminteşte şi France Presse.

Agenţia de presă rusă Itar-Tass anunţase anterior că partidul Batkivşcina al liderei opoziţiei Iulia Timoşenko analizează o posibilă candidatură a acesteia la funcţia de şef al Guvernului ucrainean.




×