x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Top 10 ­ Cele mai stresante profesii din SUA

Top 10 ­ Cele mai stresante profesii din SUA

de Mihaela Matachita    |    27 Apr 2010   •   00:00

Ca urmare a crizei, mulţi oameni muncesc mai mult pentru bani mai puţini şi se întreabă dacă vor mai avea jobul respectiv până la sfârşitul zilei. Pe lângă aceste griji se adaugă noua tehnologie care dă posibilitatea lucrului acasă, la orice oră şi chiar în vacanţă.

Stresul profesional dăunează productivităţii, sănătăţii mintale şi fizice. Studiile de specialitate l-au legat de aproape orice, de la un randament în muncă scăzut la obezitate.

Potrivit studiului "2010 Jobs Rated Report", realizat asupra a 200 de profesii diferite pe baza potenţialului acestora de a distruge nervii angajaţilor, prima în topul celor mai stresante slujbe din SUA este cea de pompier, fiind urmată de Corporate Executive (Senior). Pe locul al treilea se situează meseria de taximetrist. Chirurgul este pe locul patru, urmează poliţistul şi pilotul comercial.

Poliţistul care patrulează pe austostradă este doar puţin mai mult stresat decât ofiţerul pentru relaţii publice. Pe locul al nouălea se situează funcţia de Advertising Account Executive, ultima poziţie fiind ocupată de agentul imobiliar.

×
Subiecte în articol: externe