x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Traducătoare româncă implicată în instrumentarea dosarelor unor conaţionali, agresată la Roma

Traducătoare româncă implicată în instrumentarea dosarelor unor conaţionali, agresată la Roma

23 Feb 2009   •   00:00

O traducătoare româncă implicată în instrumentarea dosarelor judiciare ale multor infractori români din Italia, inclusiv în cazul Romulus Mailat, a fost agresată la Roma de români care au ameninţat-o cu moartea, relatează Il Messaggero în ediţia online.



Ileana Baboi, 44 de ani, este una dintre traducătoarele românce care lucrează pentru Procuratura din Roma.

Femeia a fost acostată în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică de un conaţional care, sub ameninţarea unui cuţit, i-a spus: "Vei plăti! Te omorâm".

Ileana Baboi, în Italia din 1982, l-a asistat pe Romulus Mailat în procesul intentat pentru uciderea Giovannei Reggiani. În plus, ea a tradus multe dintre stenogramele convorbirilor unor români acuzaţi de violuri, furturi sau tâlhării.

Femeia, mamă a doi copii, a fost transportată la Spitalul Sandro Pertini din Roma, cu contuzii grave, având nevoie de şase zile de îngrijiri medicale.

"Ieşisem să cumpăr ţigări. În scara blocului am fost acostată de un bărbat care vorbea româneşte şi care avea un cuţit. M-a forţat să urc pe terasă legată de gât cu o curea. M-a pălmuit, m-a lovit şi cu picioarele. Am început să strig şi am scăpat", explică Ileana Baboi.

Agresorul încă nu a fost identificat, iar poliţia se teme că acesta a acţionat în numele infractorilor români.
Mediafax

×
Subiecte în articol: diaspora