x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie aeriană în Columbia

Tragedie aeriană în Columbia

30 Noi 2016   •   08:57
Tragedie aeriană în Columbia
Sursa foto: Luis Benavides/AP

Un avion de pasageri cu 81 de persoane la bord, inclusiv membrii unei echipe braziliene de fotbal, s-a prăbușit în cursul nopții de luni spre marți în zona Medellin, informează autoritățile columbiene și presa locală, potrivit „The Associated Press” și „The Telegraph”.

Autoritățile din Columbia au confirmat moartea a 76 de persoane în urma accidentului aviatic. Unul dintre cei șase supraviețuitori a murit la spital în urma rănilor, scrie „The Guardian”. Avionul avea 81 de persoane la bord, dintre care 72 de pasageri și 9 membri ai echipajului. Aeroportul din Medellin a confirmat că la bordul avionului care venea dinspre Bolivia se aflau și membrii echipei braziliene de fotbal Chapecoense, care urmau să joace miercuri finala turneului Copa Sudamerica cu Atletico Nacional, la Medellin. Autoritățile aviatice au informat că avionul de tip „British Aerospace 146” aparţine companiei aeriene boliviene Lamia. Cu două ore înainte de prăbușire, echipajul a anunțat că are probleme tehnice, din cauza unor defecțiuni electrice. Cel puțin 22 de jurnaliști din mass-media braziliene se aflau la bordul avionului care s-a prăbușit luni seară în Columbia, transmite agenția EFE. Majoritatea acestora erau angajați ai posturilor „Fox” și „TV Globo” și ai altor posturi de radio și de televiziune. Ei veneau în Columbia pentru a transmite partida tur a finalei Copa Sudamerica la fotbal. Agenția britanică pentru anchetarea catastrofelor aviatice va trimite o echipă în Columbia pentru a le oferi asistență autorităților locale în ancheta privind accidentul, a anunțat, marți, un purtător de cuvânt al agenției, citat de Reuters.

Autoritatea Aeronautică Națională a Columbiei conduce ancheta. Marea Britanie este, în mod automat, implicată în anchetă, întrucât aeronava a fost fabricată în Regatul Unit.

Aeronava, de tip „British Aerospace 146”, s-a prăbușit în apropiere de Medellin

×