x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie în centrul Budapestei. Un vas cu pasageri s-a scufundat în Dunăre. 7 sud-coreeni morţi şi 19 daţi dispăruţi

Tragedie în centrul Budapestei. Un vas cu pasageri s-a scufundat în Dunăre. 7 sud-coreeni morţi şi 19 daţi dispăruţi

30 Mai 2019   •   03:26
Tragedie în centrul Budapestei. Un vas cu pasageri s-a scufundat în Dunăre. 7 sud-coreeni morţi şi 19 daţi dispăruţi

UPDATE Şapte turişti sud-coreeni şi-au pierdut viaţa şi 19 sunt daţi dispăruţi după ce vaporul la bordul căruia se aflau s-a scufundat în Dunăre, la Budapesta, a informat joi Ministerul sud-coreean de Externe, transmite AFP.

În total, 33 de sud-coreeni se aflau la bordul acestui vas şi şapte au fost salvaţi, în timp ce operaţiunile de salvare continuă, a precizat ministerul, adăugând că accidentul s-a petrecut miercuri seară ca urmare a ciocnirii cu un alt vapor.

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a ordonat "desfăşurarea tuturor resurselor disponibile" pentru a veni în ajutorul concetăţenilor săi, potrivit palatului prezidenţial de la Seul.

Stire initiala Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 16 sunt date dispărute după ce un vapor s-a scufundat miercuri seară în Dunăre în centrul capitalei Ungariei, Budapesta, operaţiunile de salvare fiind în curs de desfăşurare, anunţă Reuters.

Agenţia naţională de presă MTI a informat că la bordul vasului se aflau 34 de persoane - echipaj şi turişti, majoritatea din Asia.

Potrivit canalului ungar de televiziune M1, citat de AFP, 18 pasageri au fost recuperaţi nevătămaţi.

Vasul se afla la mal, în apropiere clădirea Parlamentului, şi ar fi fost lovit de un alt vapor cu turişti, după care s-a răsturnat şi s-a scufundat în Dunăre din cauza curenţilor puternici provocaţi de o furtună la Budapesta.AGERPRES

×