x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei atacuri și obiectivele vizate în Siria, potrivit Pentagonului

Trei atacuri și obiectivele vizate în Siria, potrivit Pentagonului

14 Apr 2018   •   11:30
Trei atacuri și obiectivele vizate în Siria, potrivit Pentagonului

Ofensiva lansată în noaptea de vineri spre sâmbătă de Statele Unite, Regatul Unit şi Franţa împotriva regimului lui Bashar al-Assad a constat în trei atacuri asupra instalaţiilor utilizate pentru producerea şi depozitarea armelor chimice, a informat Pentagonul, citat de agenţia EFE. 

Primul dintre aceste atacuri, desfăşurat aproape de Damasc, a vizat un centru de cercetare ştiinţifică utilizat, conform şefului Statului Major american, generalul Joseph Dunford, pentru "cercetarea, dezvoltarea, producerea şi testarea armelor chimice şi biologice". 

Al doilea obiectiv al SUA şi aliaţilor lor europeni a fost un depozit de arme chimice situat la vest de Homs, care, potrivit lui Dunford, adăpostea principalele rezerve de gaz sarin ale guvernului sirian. 

Totodată, occidentalii au atacat un alt depozit cu arme chimice şi un "important centru de comandă", situate aproape de cele de-al doilea obiectiv de la vest de Homs. 

"Obiectivele care au fost atacate şi distruse erau legate de programul de arme chimice al regimului sirian. De asemenea, am selectat obiective care să reducă la minim riscul pentru civilii nevinovaţi", a spus Dunford într-o conferinţă de presă. 

Atacul a avut loc sâmbătă la ora 1,00 GMT şi a durat o oră. 

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat vineri seara (ora locală) într-un discurs de la Casa Albă, o operaţiune militară contra Siriei, împreună cu Franţa şi Regatul Unit, pentru a pedepsi regimul lui Bashar al-Assad pe care îl acuză de atac cu armă chimică contra civililor. 

El a precizat că a ordonat lovituri de precizie asupra obiectivelor asociate cu capacităţile de arme chimice ale regimului de la Damasc. AGERPRES

×
Subiecte în articol: pentagon siria atac chimic