x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei imigranţi români, arestaţi la Roma sub acuzaţia de ucidere a unui politician local

Trei imigranţi români, arestaţi la Roma sub acuzaţia de ucidere a unui politician local

25 Ian 2015   •   19:39
Trei imigranţi români, arestaţi la Roma sub acuzaţia de ucidere a unui politician local

Trei tineri români, cu vârste cuprinse între 24 şi 26 de ani, au fost arestaţi la Roma pentru uciderea unui medic şi politician italian în vârstă de 71 de ani, relatează cotidianul italian La Repubblica. Medicul, Lucio Giacomoni, a fost găsit mort în noaptea de vineri spre sâmbătă de poliţişti în baia vilei sale izolate din comuna Mentana, în provincia Roma. Victima avea faţa tumefiată, iar corpul era plin de echimoze.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţiştii au reţinut trei suspecţi - imigranţi români. O spargere încheiată tragic

Se pare că a fost vorba de o spargere care s-a terminat tragic. Cei trei tineri români au crezut că vor găsi în vilă o sumă considerabilă de bani, circa 20.000 de euro, potrivit anchetatorilor. Cei trei români auziseră că medicul obişnuia să plătească cash şi s-au gândit că vor găsi mulţi bani în locuinţa sa. În cele din urmă, nu au furat decât ceva mai puţin de 2.000 de euro, plus o tabletă şi un iPhone.

Lucio Giacomoni era un cunoscut politician local, consilier în Mentana şi reprezentant al partidului Forza Italia. Era divorţat din 2006 şi avea copii şi nepoţi. În vilă cu el se mai afla o femeie din Republica Moldova, mult mai tânără. Ea a fost interogată mai multe ore de poliţie şi i-a descris pe cei trei atacatori. Cu ajutorul informaţiilor oferite de ea, poliţia a reuşit să-i reţină pe cei trei români, asupra cărora au fost găsite obiecte ale victimei.

Tânăra a povestit că a fost sechestrată şi imobilizată, apoi luată cu maşina de agresori, fiind abandonată la circa un kilometru de vilă, unde s-a întors pe jos, motiv pentru care nu a putut anunţa imediat poliţia.

×