x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei tineri francezi, condamnaţi la pedepse cu închisoarea cuprinse între 4 şi 10 ani. Voiau "să se facă" jihadiști

Trei tineri francezi, condamnaţi la pedepse cu închisoarea cuprinse între 4 şi 10 ani. Voiau "să se facă" jihadiști

16 Ian 2015   •   19:18
Trei tineri francezi, condamnaţi la pedepse cu închisoarea cuprinse între 4 şi 10 ani. Voiau "să se facă" jihadiști

Trei tineri francezi, acuzaţi că doreau să se alăture jihadului în Yemen sau în Somalia, au fost condamnaţi vineri la pedepse cu închisoarea cuprinse între 4 şi 10 ani de către un tribunal corecţional din Paris. Procesul lor a avut loc luni şi marţi, fiind primul în problema terorismului de la atentatele de la Paris de săptămâna trecută, precizează AFP.

Cei trei tineri, originari din Le Havre (nord-vest), făceau parte dintr-un grup de şase persoane, între care cinci cetăţeni francezi, arestaţi la Djibouti la 4 aprilie 2012. Expulzaţi în Franţa, ei au profitat de o escală la Cairo pentru a se deplasa în Senegal. Doi dintre cei condamnaţi au fost plasaţi în arest la întoarcerea lor în Franţa, în timp ce al treilea este în continuare căutat, el fiind judecat în contumacie.

Potrivit acuzaţiilor aduse, cei trei tineri intenţionau să se deplaseze în Yemen, pentru a se alătura grupării teroriste Al Qaida din Peninsula Arabă (AQPA), sau în Somalia, pentru a se alătura militanţilor islamişti shebab. AQPA a revendicat, miercuri, într-o înregistrare video, atentatul comis la 7 ianuarie la sediul revistei satirice franceze Charlie Hebdo.

Judecat în absenţă, Abdoul M'Bodji, 32 de ani, a fost condamnat la 10 ani de închisoare. El se afla în atenţia serviciilor de informaţii interne franceze pentru radicalismul său religios. Fratele său, Sileymanie, 27 de ani, a fost condamnat la şase ani de închisoare. Acesta a fost reţinut la întoarcerea sa din Senegal. Al treilea, în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare.

×