x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trenul groazei şi garnitura cu "fluierici"

Trenul groazei şi garnitura cu "fluierici"

de Mihaela Matachita    |    19 Ian 2010   •   00:00

Scene de panică, urlete îngrozite într-un tren de naveşti care a trecut prin trei staţii cu viteză maximă, cu uşile deschise, fără mecanic, luni dimineaţă la Rio de Janeiro, a relatat marţi AFP, citând Radio CBN. Un costarican are "probleme cu nervii" din cauza fluieratului trenurilor.

Garnitura plecase din zona de nord a oraşului brazilian Rio şi se îndrepta spre centru când, în apropiere de staţia Ricardo Albuquerque, a avut o problemă tehnică: uşile se deschideau şi se închideau. Când mecanicul de locomotivă a coborât pentru a rezolva problema, trenul a pornit singur, cu uşile deschise, au relatat călătorii. Îngroziţi, unii pasageri au sărit din vagoane. "Oamenii au început să urle. Trenul mergea cu viteză maximă, cu uşile deschise. A fost oribil!", a povestit un călător. După trei staţii, garnitura s-a oprit.  

Super Via, compania căreia îi aparţine trenul, a deschis o anchetă deoarece, a spus ea, este imposibil ca trenul să fi plecat singur. Aceasta pentru că există o manetă care trebuie manevrată pentru a pleca, iar dacă mecanicul a coborât din tren pentru a rezolva problema tehnică, atunci el ar fi trebuit să blocheze totul în prealabil.

PROBLEME CU NERVII

În seria "bizarerii feroviare în America Latină" se înscrie şi ştirea transmisă de AFP potrivit căreia Curtea Constituţională din Costa Rica a dispus Companiei Naţionale de Căi Ferate să reducă fluieratul trenurilor de pasageri între capitala San Jose şi provincia Heredia. O persoană care locuieşte pe ruta respectivă s-a adresat justiţiei, reclamând că "zgomotul asurzitor" al trenurilor i-a dat dureri de cap, cauzându-i totodată probleme cu nervii, dar şi auditive.

×
Subiecte în articol: externe