x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un tribunal din China a condamnat un bărbat pentru că a speriat de moarte peste 1.000 de găini

Un tribunal din China a condamnat un bărbat pentru că a speriat de moarte peste 1.000 de găini

de Redacția Jurnalul    |    09 Apr 2023   •   21:20
Un tribunal din China a condamnat un bărbat pentru că a speriat de moarte peste 1.000 de găini

Un tribunal din China a condamnat la închisoare un bărbat pentru că a speriat peste 1.000 de găini ale unui vecin. Păsările au murit deoarece s-au strivit între ele, a stabilit judecătorul, potrivit CNN.

Bărbatul identificat de presa de stat din China cu numele de familie Gu a fost condamnat săptămâna aceasta la închisoare după ce un tribunal l-a găsit vinovat pentru că a speriat de moarte 1.100 de găini care aparțineau unui vecin.

Cei doi s-ar fi certat anul trecut atunci când vecinul Zhong a tăiat fără permisiune copacii lui Gu.

Instanța din provincia Hunan a stabilit că Gu ar fi răspuns strecurându-se de mai multe ori în ferma de pui a lui Zhong în timpul nopții. Nu este clar care au fost intențiile lui Gu, dar lanterna pe care a folosit-o a provocat panică între păsări.

Aproximativ 500 de păsări au murit strivite într-un prim incident. Atunci, Gu a fost reținut de poliție și obligat să-i plătească lui Zhong o despăgubire de 3.000 de yuani (436 de dolari).

El s-a întors pe proprietatea lui Zhong și a provocat încă un incident în urma căruia au murit 640 de găini.

Judecătorul a decis că Gu i-a provocat în mod intenționat „pierderi de proprietate" lui Zhong și l-a condamnat la șase luni de închisoare. Paguba totală este estimată la 13.840 de yuani (2.015 dolari).

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: tribunal China gaini