x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump către UE: Renuntam la taxe, daca renuntati si voi!

Trump către UE: Renuntam la taxe, daca renuntati si voi!

11 Mar 2018   •   08:30
Trump către UE: Renuntam la taxe, daca renuntati si voi!

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anuntat că va excepta Uniunea Europeană de la taxele vamale asupra oţelului şi aluminiului dacă UE va renunţa la propriile bariere impuse produselor americane.

 

Taxele vamale de 25% asupra importurilor de oţel şi de 10% la asupra celor de aluminiu sunt contestate de europeni şi alţi parteneri comerciali ai Statelor Unite precum Japonia, care insa nu au reusit sa obtina conditii mai avantajoase dupa serie de întrevederi desfăşurate la Bruxelles.

"Uniunea Europeană, ţări minunate care tratează incorect Statele Unite în relatiile comerciale, se plâng de taxele asupra oţelului şi aluminiului" a scris Donald Trump pe Twitter. "Dacă ridica obstacolele lor îngrozitoare şi taxele vamale impuse produselor americane, vor renunta si noi la ale noastre. Dacă nu, vom taxa maşinile etc. Corect!", a adăugat el.

Europenii i-au făcut cunoscute nemulţumirile lor sâmbătă reprezentantului american pentru comerţ, Robert Lighthizer, prezent la Bruxelles pentru o reuniune prevăzută cu mult timp înainte cu comisarul pentru comerţ, Cecilia Malmstrom, şi ministrul japonez al economiei, Hiroshige Seko. Japonia, ca şi Uniunea Europeană, cere să fie scutită de taxele americane.

"Discuţia a fost sinceră", dar "nu am obţinut imediat claritate asupra procedurii de a fi exceptaţi şi discuţiile vor continua săptămâna viitoare", a anunţat Cecilia Malmstrom într-un mesaj pe Twitter la finalul reuniunii care a durat aproape patru ore. AGERPRES

×