x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump laudă China pentru că aplică pedeapsa cu moartea în cazul traficanţilor de droguri

Trump laudă China pentru că aplică pedeapsa cu moartea în cazul traficanţilor de droguri

15 Feb 2019   •   19:50
Trump laudă China pentru că aplică pedeapsa cu moartea în cazul traficanţilor de droguri

Preşedintele american Donald Trump a salutat vineri faptul că China recurge la pedeapsa cu moartea în cazul traficanţilor de droguri, sugerând că SUA ar avea interesul să procedeze la fel pentru a combate mai bine această problemă, relatează AFP.

În China, traficanţii de droguri sunt sancţionaţi prin "ceva care se numeşte pedeapsa cu moartea", a declarat el la Casa Albă. "Infractorii noştri traficanţi de droguri sunt întâmpinaţi uneori cu un 'de ce nu o amendă?' ", a ironizat el.

"Deci dacă vrem să fim inteligenţi, putem să fim. Putem opri problema drogurilor. Putem să-i punem capăt mai repede decât ne gândim", a adăugat el.

Donald Trump a anunţat vineri că va declara "urgenţă naţională", o procedură excepţională pentru a finanţa zidul pe care l-a promis la frontiera cu Mexicul, declanşând o bătălie judiciară cu opozanţii săi.

"Vorbim despre o invazie a ţării noastre, cu droguri şi traficanţi de fiinţe umane şi toate tipurile de infractori şi de bande. Declarăm 'urgenţă naţională ' din cauza acestei invazii", a precizat el.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: trump traficanti pedeapsa cu moartea China