x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trustul Ringier se interesează de ziarul Le Monde

Trustul Ringier se interesează de ziarul Le Monde

de Mihaela Matachita    |    30 Mai 2010   •   00:00

"Patru candidaţi, trei declaraţi şi unul oficios, şi-au manifestat interesul" pentru preluarea cotidianului francez Le Monde, iar "grupul elveţian Ringier a indicat că doreşte să studieze dosarul", a declarat Eric Fottorino, preşedintele comitetului director al companiei care editează ziarul.

Acesta a făcut precizarea într-un interviu publicat duminică în săptămânalul francez Journal du Dimanche, după cum a relatat AFP.
Cei care şi-au manifestat interesul pentru grupul de presă, aflat în gravă dificultate financiară, au termen până la 15 iunie să-şi depună ofertele ferme, a precizat Fottorino, care a citat drept criterii analizate "capacitatea financiară", "poziţia în materie de guvernare" şi "voinţa de a urmări un plan de redresare" a grupului care editează cel mai important ziar din Franţa.

Grupul Le Monde controlează cotidianul citat, dar şi reviste ca săptămânalul cultural Télérama sau ca publicaţia catolică La Vie, precum şi site-uri internet.
Le Nouvel Observateur, săptămânalul deţinut de Claude Perdriel, şi-a anunţat oficial interesul pentru Le Monde. Journal du Dimanche mai arată că Matthieu Pigasse, şef al băncii Lazard, s-ar fi asociat cu omul de afaceri Pierre Bergé şi cu fondatorul societăţii de telecomunicaţii Free, Xavier Niel, pentru a prezenta o ofertă. Grupul spaniol Prisa, proprietar al ziarului El Pais, care este deja unul din acţionarii principali ai Le Monde, ar candida la preluarea cotidianului francez. În final, Journal du Dimanche mai evocă "un alt actor european" însă fără a-l numi.

×
Subiecte în articol: externe