x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia: Recep Tayyip Erdogan are în vedere posibila reintroducere a pedepsei cu moartea

Turcia: Recep Tayyip Erdogan are în vedere posibila reintroducere a pedepsei cu moartea

17 Iul 2016   •   23:42
Turcia: Recep Tayyip Erdogan are în vedere posibila reintroducere a pedepsei cu moartea
Sursa foto: Evrim Aydın/Anadolu Ajansı

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, s-a referit duminică la posibilitatea reintroducerii pedepsei cu moartea în Turcia, abolită în 2004 în cadrul candidaturii de aderare a Ankarei la Uniunea Europeană, pentru a lupta împotriva "virusului" care tulbură ordinea publică, relatează AFP.

"Ca guvern şi stat, cunoaştem şi auzim cererea voastră. Nu putem ignora această cerere", le-a răspuns şeful statului simpatizanţilor săi care au reclamat executarea puciştilor.

"Cred că guvernul va discuta cu opoziţia despre acest lucru şi fără îndoială va fi luată o decizie", a adăugat el într-un discurs la Istanbul, pe malul asiatic al oraşului. Recep Tayyip Erdogan a răspuns astfel mulţimii care scanda "Vrem pedeapsa cu moartea", după funeraliile victimelor puciului eşuat din cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

"În democraţie, decizia este ce vrea poporul", a adăugat preşedintele turc. "Nu putem întârzia o decizie, pentru că în această ţară cei care se sunt implicaţi într-o lovitură de stat trebuie să plătească preţul pentru asta", a continuat el.

Restabilirea pedepsei cu moartea în Turcia ar fi contrară criteriilor de aderarea a ţării la UE. Discuţiile dintre Ankara şi Bruxelles pe marginea aderării trenează de mai mulţi ani. www.agerpres.ro

×