x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia salută progresele semnificative din negocieri. Rusia nu se opune admiterii Ucrainei în UE

Turcia salută progresele semnificative din negocieri. Rusia nu se opune admiterii Ucrainei în UE

29 Mar 2022   •   21:00
Turcia salută progresele semnificative din negocieri. Rusia nu se opune admiterii Ucrainei în UE

Turcia a salutat, marţi după-amiază, progresele semnificative înregistrate în negocierile dintre Moscova şi Kiev, iar un oficial rus a transmis că Rusia nu se opune eventualei admiteri a Ucrainei în Uniunea Europeană.

"Acestea sunt cele mai semnificative progrese de la începerea negocierilor", a declarat ministrul turc de Externe, Mevlüt Cavusoglu, după întâlnirea reprezentanţilor Ucrainei şi Rusiei, la Istanbul.

Vladimir Medinski, şeful delegaţiei ruse la negocieri, a anunţat marţi după-amiază că Rusia nu se opune aderării Ucrainei la Uniunea Europeană, informează agenţia RIA Novosti şi cotidianul Le Figaro.

Un membru al delegaţiei ucrainene la negocierile din oraşul turc Istanbul afirmă că acum sunt "condiţii suficiente" pentru un summit al preşedinţilor Ucrainei şi Rusiei, Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin. "Rezultatele reuniunii de astăzi, de la Istanbul, sunt suficiente pentru o întâlnire la nivel de şefi de stat", a declarat David Arahamia, unul dintre membrii delegaţiei Ucrainei. Un oficial rus a confirmat că va fi propus un summit în momentul în care este posibilă intrarea în vigoare a unui tratat de pace.

Mihailo Podoliak, un alt membru al delegaţiei Ucrainei, a afirmat, potrivit CNN, că cele două părţi au stabilit să fie reluate negocieri bilaterale pe tema statutului Crimeei, regiune anexată de Rusia în 2014.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: turcia