x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucigaşul şi-a îngropat pistolul lângă casa complicei

Ucigaşul şi-a îngropat pistolul lângă casa complicei

de Marina Constantinoiu    |    17 Feb 2011   •   18:55
Ucigaşul şi-a îngropat pistolul lângă casa complicei

152460-screenshot-12.jpgDetaliile despre asasinarea tânărului Lorenzo M., în vârstă de 17, originar din România, în oraşul german Fulda, continuă să stârnească interesul, chiar şi după reţinerea principalului suspect şi a complicei sale. Cum suspectul a refuzat să facă vreo declaraţie referitoare la caz, în ciuda interogatoriilor repetate la care a fost supus încă de luni seara, când a fost prins de o echipă SWAT în urma unei supravegheri demne de filmele poliţiste în localitatea Verna Frielendorf, din landul Hessa, importantă pentru anchetatori era găsirea pistolului cu care s-a comis crima. Acesta nu fusese găsit la locul faptei şi nici asupra suspectului, în ziua arestării, şi constituia o piesă importantă la dosarul acestei crime al cărei mobil pare a fi jaful. Oliver P., cetăţean german, a organizat o înşelătorie prin intermediul unui foarte popular site de vânzări auto - cunoscut şi în România – www.mobile.de, atrăgându-l în cursă pe Lorenzo M., care nu dorea nimic altceva decât achiziţionarea unui Volkswagen Transporter second-hand. După ce l-a contactat prin Internet pe falsul vânzător, Lorenzo a stabilit întâlnirea cu acesta pentru a doua zi, în vederea vizionării şi apoi a achiziţionării maşinii.

A plecat din München, de unde locuia, împreună cu Alin C., cumnatul său, în vârstă de 19 ani. În Fulda, însă, în loc de vizionarea şi vânzarea maşinii, suspectul le-a pregătit altceva. A scos arma şi a tras şase gloanţe înspre Lorenzo şi, după ce l-a lăsat într-o baltă de sânge, s-a orientat spre cumnatul acestuia, dar l-a ratat, pentru că apucase să fugă şi să se refugieze într-o benzinărie, unde a strigat după ajutor.

Acum, suspectul, originar dintr-o localitate din landul Hessa, de la circa 700 de kilometri distanţă de Fulda, este în custodia poliţiei, într-un loc sigur. Cotidianul german Bild susţine că acesta a fost transferat într-o altă localitate, de teama răzbunării «familiei numeroase» a românului. Motivaţia gestului său a fost pusă de poliţie pe seama jafului, suspectul fiind şomer şi având la activ alte infracţiuni, scopul principal fiind acela de a obţine bani.

Chiar dacă refuză cu obstinaţie să facă vreo declaraţie, Oliver P. nu a fost ocolit de ghinion. Complicea sa, care-i este iubită şi care a fost săltată împreună cu el de la domiciliul acesteia în seara de luni, a fost convinsă să vorbească. După lungi interogatorii, ea le-a indicat poliţiştilor locul în care suspectul, cu ajutorul ei, a îngropat în seara crimei arma cu care l-a împuşcat pe tânărul Lorenzo. Într-o pădurice de lângă locuinţa acesteia. De altfel, poliţia a luat la puricat fiecare colţişor al casei, în căutarea de indicii, pentru că rămân multe întrebări fără răspuns în legătură cu această crimă. Pistolul, de calibru 9mm, este acum expertizat criminalistic, precizează Bild. Femeia le-a declarat poliţiştilor că ştia de planul lui Oliver P. de a-l înşela pe Lorenzo, că l-a însoţit pe suspect la Fulda în ziua comiterii asasinatului, că i-a fost complice, prin faptul că a răspuns la apelurile telefonice ale potenţialilor cumpărători ai maşinii-fantomă şi că a aruncat telefonul mobil la care s-au purtat convorbirile telefonice cu victimele (şi cumnatul lui Lorenzo a fost vizat de atacator, pantalonii săi purtând urmele unui glonţ care l-a ratat la mustaţă) pe drumul spre casă, după comiterea crimei.

Anchetatorii încearcă acum să se lămurească dacă VW Transporter T5 pe care suspectul îl scosese la vânzare pe Internet chiar există. Deocamdată, poliţia presupune că maşina nu există şi a fost doar o invenţie a suspectului, doar pentru a obţine nişte bani (era vorba despre 14.800 de euro).

Lorenzo a fost înmormântat astăzi la München. Zeci de rude, venite din mai multe ţări europene, l-au condus pe ultimul drum. Cu toţii se întreabă de ce a fost nevoie de un asemenea gest şi ce le vor spune ei fetiţei de numai un an şi jumătate a lui Lorenzo, când va mai creşte şi va întreba de tatăl ei.

O posibilă explicaţie încearcă să furnizeze chiar cotidianul Bild, care prezintă o imagine cu supectul, în vremurile bune, când făcea scuba-diving la mare. Mai multe fotografii postate pe o reţea de socializare îl prezintă pe Oliver P. bucurându-se de marea albastră, nisipul cald şi de peştişorii tropicali. Thailanda, Mauritius, Maldive etc. Iubea destinaţiile exotice ca pe ochii din cap, comentează jurnaliştii de la Bild. Dar tot ei adaugă că acestea nu sunt tocmai ieftine şi că suspectul pare că trăia pe picior mare. Cum reuşea, în condiţiile în care era şomer? Anchetatorii promit să găsească răspunsul. Oliver, suspectul de crimă, tentativă de crimă şi tentativă de jaf (după cum sună mandatul său de reţinere) se ascunde din nou. De data asta, chiar anchetatorii îl ascund. De teama răzbunării.

×