x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucigaşului de la Oslo i s-au prelungit detenţia şi izolarea

Ucigaşului de la Oslo i s-au prelungit detenţia şi izolarea

de Marina Constantinoiu    |    19 Sep 2011   •   15:31

Tribunalul din Oslo a prelungit, luni, cu opt saptamani, dintre care patru de izolare totala, detentia lui Anders Behring Breivik, autorul atacurilor din 22 iulie din Norvegia, relateaza AFP.

Behring Breivik, care a recunoscut ca este vinovat de doua atacuri soldate cu 77 de morti in total, va fi detinut pana la 14 noiembrie si in izolare totala pana la 17 octombrie. La expirarea acestui termen, tribunalul se va pronunta din nou cu privire la prelungirea acestor masuri.

"Curtea nu considera nerezonabil ca el sa fie mentinut in izolare completa din cauza riscului ca el sau alti detinuti sa contacteze complicii acestuia (...) si sa distruga probele", a declarat judecatorul Anne Margrethe Lund, la incheierea audierii.

Aceasta a treia infatisare a lui Behring Breivik de la arestarea sa la 22 iulie s-a desfasurat cu usile inchise, la cererea politiei.

Avocatul apararii, Geir Lippestad, a declarat pentru AFP ca clientul sau a "pregatit o declaratie scrisa" si ca a repetat in fata Curtii el considera "dificile" conditiile de detentie in izolare totala.

De la arestarea sa, in ziua atacurilor, Behring Breivik este detinut in izolare totala, o masura pe care a comparat-o cu o "metoda de tortura sadica". El este in detentie provizorie intr-o inchisoare de inalta securitate din apropiere de Oslo.



×