x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina cere ajutor internaţional

Ucraina cere ajutor internaţional

02 Mar 2014   •   12:59
Ucraina cere ajutor internaţional
Sursa foto: foto: wikipedia

Parlamentul ucrainean a cerut duminică monitorizare şi ajutor internaţional pentru siguranţa instalaţiilor sale nucleare.  De asemenea, ministerul Apărării din Ucraina a mobilizat rezerviştii şi a ordonat comandanţilor militari să pună în stare de alertă de luptă unităţile militare în faţa intervenţiei militare ruse în peninsula Crimeea, transmite EFE duminică. Anunţul a fost făcut presei la Kiev de către secretarul Consiliului Naţional de Apărare şi Securitate al Ucrainei, Andrei Parubi.

De asemenea, Rada Supremă (parlamentul) din Ucraina examinează , într-o sesiune cu uşile închise, măsurile ce trebuie luate după ce, sâmbătă, parlamentul de la Moscova a autorizat utilizarea forţelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei, în republica autonomă Crimeea, a cărei populaţie este majoritar rusofonă, relatează EFE. Între timp, în Crimeea, continuă incidentele militare între ruşi şi ucraineni.

Trupele ruse încearcă să ia cu asalt o unitate a flotei ucrainene din Sevastopol, a declarat duminică Dmitri Biloserkoveţ, membru al partidului ucrainean Udar. 'Ai noştri au blocat intrarea în unitate cu un vehicul blindat şi se pregătesc să se apere. Ei cer ajutorul presei, vor ca jurnaliştii să informeze despre ceea ce se întâmplă sau să vină la faţa locului', a scris Biloserkoveţ, pe pagina sa de Facebook.

Pe de altă parte, RIA Novosti relatează că militarii ucraineni din Crimeea dezertează în masă sau îşi dau demisia. Armamentul şi instalaţiile militare trec sub controlul forţelor de autoapărare, care asigură ordinea în regiune începând de joi, precizează agenţia rusă de presă. (Agerpres)

×