x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina încerca din nou să evacueze civili prin șase coridoare umanitare

Ucraina încerca din nou să evacueze civili prin șase coridoare umanitare

09 Mar 2022   •   12:19
Ucraina încerca din nou să evacueze civili prin șase coridoare umanitare

Ucraina va încerca miercuri să evacueze civilii prin șase "coridoare umanitare", inclusiv din orașul-port Mariupol, aflat sub asediu în sudul țării, a declarat vicepremierul Iryna Vereshchuk, citată de BBC.

Într-o declarație video, ea a spus că forțele armate ucrainene au fost de acord să înceteze focul în aceste zone timp de 12 ore, de la 09:00 la 21:00, ora locală (07:00 până la 19:00 GMT) - și a îndemnat forțele rusești să își respecte angajamentul de încetare a focului la nivel local.

Vestea vine în contextul în care Ucraina a reușit să efectueze marți primul său exercițiu de evacuare în masă, transportând cu autobuzul aproximativ 5.000 de civili din orașul Sumy, în nord-estul Ucrainei, către Poltava, în centrul țării.

Autoritățile de la Kiev au acuzat anterior Moscova că a bombardat un coridor de refugiați destinat civililor care încercau să scape din orașul Mariupol din sudul Ucrainei.

De asemenea, nu este clar dacă cele șase rute propuse vor funcționa - ofertele anterioare de rute către Rusia sau către aliatul său Belarus au fost respinse de guvernul ucrainean.

(sursa: Mediafax)

×