x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina introduce restricții la unele transporturi de porumb destinate exportului

Ucraina introduce restricții la unele transporturi de porumb destinate exportului

18 Mai 2022   •   17:55
Ucraina introduce restricții la unele transporturi de porumb destinate exportului

Compania naţională de căi ferate din Ucraina a introdus restricţii la transporturile de porumb spre portul Reni de la Dunăre, a anunţat firma de consultanţă în agricultură APK-Inform, scrie Reuters. Măsura se aplică de astăzi.

Ukrzaliznytsia nu a precizat care sunt motivele dar în perioada anterioară s-au format blocaje la frontieră din cauza diferenței de ecartament, liniile ferate din Ucraina fiind diferie de a celorlalte state.

Ucraina este al patrulea exportator mondial de cereale iar blocarea ieșirii la mare de către trupele ruse au determinat autoritățile de la Kiev să efectueze livrările pe calea ferată prin Polonia, Slovacia și România ori prin porturile dunărene. 

Administrația de la Kiev trebuie să ia măsuri urgente pentru a muta circa 20 de milioane de tone de cereale în următoarele trei luni, înainte de următoarea recoltă.

Totodată, mai multe țări din Africa și Orientul Mijlociu sunt dependente de importurile de cereale din Ucraina iar nerealizarea livrărilor va provoca foamete în rândul populației.

×
Subiecte în articol: ucraina cai ferate porumb portul reni