x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraineni evacuați în masă a comunităţilor din regiunea Sumy, unde ruşii bombardează zi și noapte

Ucraineni evacuați în masă a comunităţilor din regiunea Sumy, unde ruşii bombardează zi și noapte

de Redacția Jurnalul    |    16 Mar 2024   •   09:50
Ucraineni evacuați în masă a comunităţilor din regiunea Sumy, unde ruşii bombardează zi și noapte
Sursa foto: Hepta

Autorităţile ucrainene au început evacuarea în masă a comunităţilor din regiunea Sumy din nordul ţării, în apropiere de graniţa cu Rusia, după perioade prelungite de bombardamente intense asupra zonei, au anunţat oficialii locali.

Administraţia a precizat că un total de peste 4.500 de locuitori au fost evacuaţi din 22 de sate din regiunea Sumy.

Autorităţile din Sumy au emis de mult timp rapoarte zilnice privind bombardamentele ruseşti, dar atacurile s-au intensificat.

Administraţia regională a declarat că zonele în cauză erau "cele mai tensionate" din regiunea Sumy, cu trei persoane ucise şi 13 rănite în ultimele cinci zile.

Administraţia militară din regiunea Sumy, scriind pe aplicaţia de mesagerie Telegram, a declarat că peste 180 de locuitori din zonele din apropierea comunităţii Velikopysarska, de lângă graniţă, au fost evacuaţi în ultimele trei zile.

Velikopysarska se află la câţiva kilometri de satul Kozinka, aflat peste graniţă, în Rusia - unde autorităţile locale au declarat săptămâna aceasta că o incursiune a unor grupuri armate a provocat pagube considerabile. Grupările s-au descris ca fiind formate din ruşi care se opun Kremlinului şi au declarat că desfăşoară o operaţiune militară în zonă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Sumy bombardamente evacuare populatie