x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un american şi o mexicancă s-au căsătorit la graniţa dintre cele două ţări

Un american şi o mexicancă s-au căsătorit la graniţa dintre cele două ţări

20 Noi 2017   •   19:11
Un american şi o mexicancă s-au căsătorit la graniţa dintre cele două ţări
Sursa foto:

Brian şi Evelia trăiesc de o parte şi de alta a frontierei dintre Statele Unite şi Mexic. Sâmbătă, graniţa a fost deschisă pentru scurt timp într-un anumit punct, iar cei doi au profitat de ocazie pentru a se căsători, notează publicaţia franceză L'Express. 

Se numeşte "Poarta speranţei". Situată între San Diego şi Tijuana, la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic, această poartă este deschisă o dată pe an timp de câteva minute, pentru a permite familiilor separate să se reîntâlnească. 

Brian şi Evelia au profitat de acest moment special sâmbătă pentru a se căsători la graniţa dintre cele două ţări. A fost un eveniment simbolic, realizat într-un moment în care preşedintele american Donald Trump doreşte să ridice un zid care ar trebui să blocheze fluxurile migratorii dinspre sud. 

Mireasa, originară din statul mexican Guerrero (aflat în sudul ţării), a declarat reporterilor că şi-a întâlnit viitorul soţ, Brian Houston, în urmă cu trei ani, în Tijuana. Evelia nu putea să călătorească în Statele Unite deoarece nu avea documentele necesare, însă cei doi speră că această problemă să fie rezolvată prin căsătoria lor, iar tânăra să obţină viza necesară pentru a se putea alătura soţului ei.

AGERPRES

×