x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un cerşetor din Scoţia a primit un cadou inedit de Crăciun: a fost invitat în Suedia de două turiste

Un cerşetor din Scoţia a primit un cadou inedit de Crăciun: a fost invitat în Suedia de două turiste

30 Dec 2016   •   21:30
Un cerşetor din Scoţia a primit un cadou inedit de Crăciun: a fost invitat în Suedia de două turiste

Un om al străzii din Scoţia a avut parte de un cadou inedit de Crăciun după ce două turiste suedeze care au dorit să facă "o faptă bună" l-au luat de pe străzile din Edinburgh şi l-au invitat acasă pentru a petrece împreună sărbătorile de iarnă, informează vineri BBC. 

Jimmy Fraser cerşea pe George Street când a fost abordat de Annis Lindkvist şi de sora ei Emma care se rătăciseră. Cei trei s-au împrietenit, au făcut schimb de numere de telefon, apoi surorile s-au întors acasă în Sagmyra. 

Bărbatul în vârstă de 54 de ani a declarat că ulterior turistele l-au ajutat să îşi facă paşaport şi i-au cumpărat biletul de avion pentru a petrece împreună Crăciunul. 

Fraser, care s-a mutat în Edinburgh în urmă cu 13 ani din Lanark după ce a rămas fără casă în urma unui divorţ, a spus că excursia a fost ca un vis. "Este ciudat, ştiu. Cerşeam pe George Street, iar aceste două femei au venit la mine şi la scurt timp m-am trezit în Suedia", a declarat fostul agent de securitate, tată a doi copii. 

"Oamenii îţi fac tot timpul promisiuni pe stradă, dar acestea nu se materializează niciodată", a mai spus scoţianul care a recunoscut că a fost sfătuit de cunoscuţi să nu plece în călătorie pentru că ar putea păţi ceva rău. El a acceptat, totuşi, pentru era o ocazie "unică". "În avion am fost atât de emoţionat şi m-am tot întrebat dacă ele mă vor aştepta sau dacă voi fi împuşcat. În schimb, a fost o experienţă frumoasă, iar familia a fost magnifică", a declarat el adăugând că şi-ar dori ca mai multă lume să fie la fel de "minunată, bună şi generoasă". 

Fraser s-a aflat în Suedia între 21 şi 27 decembrie şi a fost dus la un meci de hochei, la pieţele de sărbători, la slujba de Crăciun şi a petrecut alături de membrii familiei Lindkvist, de prietenii şi de colegii acestora. 

Annis Lindkvist, în vârstă de 37 de ani, locuieşte împreună cu soţul ei, Daniel, şi cu cei trei copii ai lor. Ea lucrează într-un azil pentru persoanele diagnosticate cu demenţă. Aceasta a declarat că în momentul în care Fraser s-a întors în Scoţia mama ei a plâns, iar de atunci copiii o întreabă mereu când se va întoarce bărbatul. "Donăm bani în fiecare lună, dar n-am făcut niciodată ceva similar. Au fost prieteni şi unele rude care au crezut că sunt nebună, dar eu i-am deschis casa şi i-am spus că tot ce e al nostru e şi al lui", a spus suedeza care a recunoscut totuşi că a avut unele îndoieli, însă şi-a ascultat instinctul care i-a spus că bărbatul este un om bun. 

Lindkvist l-a invitat pe Fraser înapoi în Suedia de Paşte şi a declarat că acesta a devenit "un membru al familiei".AGERPRES

×