x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un condamnat american de 215 kilograme spune că e prea gras ca să fie executat

Un condamnat american de 215 kilograme spune că e prea gras ca să fie executat

19 Sep 2012   •   10:40
Un condamnat american de 215 kilograme spune că e prea gras ca să fie executat

Ronald Post, un american de 215 kilograme condamnat la moarte pentru un omor savarsit in 1983 a cerut ca sentinta sa-i fie comutata la inchisoare pe viata, argumentand ca obezitatea de care sufera ar face ca procedura executiei sa fie prea dureroasa, constituind, in fapt, un act de tortura.

Executia in statul Ohio, unde este incarcerat americanul de 53 de ani, se face prin injectie letala. Avocatii lui Ronal Post sustin ca in cazul unui condamnat obez, dificultatea de a gasi o vena pentru procedura prin care se face executia ar fi prea dureroasa, fapt care ar cauza condamnatului 'serioase suferinte de ordin fizic si psihic'.

Obezitatea a fost invocata de condamnatii la moarte si in alte randuri, in SUA, insa numai o singura data cu succes.

In 2008, o pretentie similara a condamnatului Richard Cooey a fost respinsa.

Cererea fusese inaintata dupa ce, cu un an in urma, in cazul condamnatului la moarte Christopher Newton a fost nevoie de doua ore pentru a fi gasita o vena in care sa poata fi injectata solutia care sa-l ucida.

Singurul caz in care obezitatea condamnatului a dus la comutarea sentintei a fost in 1994, in cazul lui Mitchell Rupe, condamnat la moarte in statul Washington.

In acest stat, condamnatii sunt executati prin spanzurare. Avocatii lui Rupe au sustinut, la acea vreme, ca greutatea condamnatului ar putea duce la decapitarea acestuia, in cazul in care ar fi fost spanzurat.

In cele din urma, judecatorii au acceptat ca sentinta in cazul lui Rupe sa fie comutata la inchisoare pe viata. Acesta a murit in inchisoare, din cauze naturale, in 2006.

×
Subiecte în articol: injectie letala