x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal URIAS in gimnastica. Un doctor al lotului olimpic a fost acuzat de abuz sexual

Scandal URIAS in gimnastica. Un doctor al lotului olimpic a fost acuzat de abuz sexual

15 Sep 2016   •   15:16
Scandal URIAS in gimnastica. Un doctor al lotului olimpic a fost acuzat de abuz sexual

Rachel Denhollander este una dintre cele două gimnaste care au declarat pentru IndyStar că au fost abuzate sexual de unul din doctorii lotului american de gimnastică, Larry Nassar. Ea a depus o plângere la poliţia din Michigan în august.

Două foste gimnaste, una medaliată la Jocurile Olimpice, au acuzat un cunoscut medic al lotului de abuz sexual. Una dintre acestea l-a dat în judecată joi, 8 septembrie, în California, iar cealaltă gimnastă a depus o plângere acum două săptămâni la poliţia din Michigan. Ambele au fost intervievate separat de către publicaţia amintită, iar declaraţiile lor au fost foarte asemănătoare, acuzându-l de aceleaşi fapte pe doctorul Larry G. Nassar, medic al lotului de gimnastică a SUA, timp de patru Jocuri Olimpice. Acesta s-a retras din această funcţie în septembrie anul trecut departe de ochii presei.

Femeile au spus că au fost molestate în timpul mai multor tratamente, prin anii 90 şi 2000, că doctorul le mângâia sânii şi zonele genitale, ba chiar făcea comentarii referitoare la sexul oral şi era agitat când fetele trebuiau să efectueze controlul medical, conform unor înregistrări ale judecătoriei.

Avocatul doctorului Nassar, absolvent al Universităţii de Stat din Michigan, a declarat că nu este acuzat de nicio crimă şi că respinge toate acuzaţiile.

Oficiali ai Lotului de Gimnastică a SUA a dat declaraţii cu privire la acest caz şi a menţionat că medicul nu mai face parte din echipă, că vor coopera cu autorităţile pe tot parcursul investigaţiei şi că încurajează sportivii să-şi împărtăşească problemele. Nassar a spus într-o postare pe o reţea de socializare din vara lui 2015 că s-a retras din echipa lotului pentru un post la o şcoală din Michigan, asta după ce cu puţin timp înainte susţinea că îşi doreşte să fie alături de lot la Jocurile Olimpice.

În timp ce una dintre fostele gimnaste a preferat să-şi ascundă identitatea, cealaltă,Rachel Denhollander, a spus că a fost inspirată de investigaţiile de pe IndyStar pentru a ieşi în faţă să spună adevărul, dar că nu a fost deloc uşor pentru ea. Ea a completat o plângere împotriva lui Nassar acum două săptămâni la poliţia din Michigan, în care a precizat că doctorul a abuzat-o sexual în timpul unui tratament pentru durerile de spate, când avea 15 ani, în 2000. Gimnasta a precizat că mama ei era prezentă în timpul tratamentelor, dar că el făcea în aşa fel încât să i se vadă doar capul şi spatele.

Fiind un nume foarte important în lumea gimnasticii şi în domeniul medical, lui Rachel i-a fost teamă să spună ceva, crezând că aşa face şi cu ceilalţi colegi.

 

×