x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un fost prim-ministru din Israel i-a făcut legătura lui Harvey Weinstein cu Black Cube

Un fost prim-ministru din Israel i-a făcut legătura lui Harvey Weinstein cu Black Cube

08 Noi 2017   •   17:58
Un fost prim-ministru din Israel i-a făcut legătura lui Harvey Weinstein cu Black Cube

Fostul prim-ministru din Israel, Ehud Barak, a afirmat că i-a făcut legătura fostului producător de la Hollywood Harvey Weinstein cu o firmă de investigații cu sediul în Tel Aviv, firmă din care fac parte foști spioni, angajați de Weinstein pentru a opri valul de acuzații de hărțuire sexuală adresate acestuia, scrie The Guardian.

Weinstein a angajat o „armată de spioni” în încercarea de opri acuzatorii să vorbească public despre abuzurile sexuale la care au fost supuși, potrivit unui articol al publicației New Yorker. Revista a afirmat că printre agențiile de securitate privată angajate de Weinstein, începând cu toamna anului 2016, a fost și Black Cube, firmă la conducerea căreia se află foști oficiali din agențiile de informații din Israel, inclusiv Mossad.

„Acum un an, Barak a fost întrebat de Harvey Weinstein dacă știe o companie din Israel de care a auzit, capabilă să-l ajute cu problemele de afaceri pe care le are. Barak a confirmat că acea companie de care a auzit este Black Cube”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Barak. „Barak nu este familiar cu această firmă sau cu executivul ei, dar i-a oferit lui Weinstein informații de contact. Barak nu a știut până în această dimineață că această companie a fost angajată de Weinstein sau pentru ce scop sau operațiuni”.

New Yorker scrie că doi dintre anchetatorii de la Black Cube s-au întâlnit cu actrița Rose McGowan, care mai târziu l-a acuzat public pe Weinstein de viol, pentru a obține informații.

×