x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un hacker român a fost condamnat la trei ani de închisoare în SUA

Un hacker român a fost condamnat la trei ani de închisoare în SUA

23 Sep 2016   •   21:00
Un hacker român a fost condamnat la trei ani de închisoare în SUA

Un hacker român a fost condamnat joi la trei ani de închisoare pentru că a orchestrat o schemă prin care a furat date de identificare, inclusiv informaţii financiare şi amprente, de la companii din Statele Unite, a anunţat procurorul statului american New Jersey, Paul J. Fishman, potrivit site-ului NJ.com. 

În vârstă de 31 de ani, Mircea-Ilie Ispăşoiu, din Drobeta-Turnu Severin, a pledat vinovat anterior în faţa unei instanţe din Newark la acuzaţiile de fraudă informatică şi furt de identitate în formă agravată. 

Ispăşoiu, care a lucrat ca administrator de sistem la o mare instituţie financiară din România din august 2011 până în februarie 2014, a spart reţelele de calculatoare ale unor retaileri, firme de securitate, clinici medicale şi persoane private, furând nume de utilizator şi parole, informaţii personale de identificare, dar şi date de carduri de credit şi de debit, conform procurorilor. 

Hackerul a atacat de asemenea sistemele unei mari companii de securitate, care desfăşura verificări ale istoricului persoanelor care aplicau pentru un job. Ispăşoiu a sustras astfel informaţii despre aplicanţi, inclusiv amprentele lor. 

În afara celor trei ani de detenţie, instanţa l-a mai condamnat la încă trei ani de libertate condiţionată şi la plata unor despăgubiri de peste 900.000 de dolari. El a fost arestat în 2014 de autorităţilor române, în colaborare cu serviciile secrete americane.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: hacker roman condamnat