x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un nou atac al lui Donald Trump împotriva lui Joe Biden

Un nou atac al lui Donald Trump împotriva lui Joe Biden

07 Oct 2019   •   08:56
Un nou atac al lui Donald Trump împotriva lui Joe Biden

Preşedintele american Donald Trump l-a atacat duminică pe Joe Biden, lansând noi acuzaţii neverificate împotriva favoritului alegerilor primare democrate la scrutinul prezidenţial din 2020 şi afirmând că el ar trebui să renunţe la campanie, în contextul în care fostul vicepreşedinte a trecut la contraofensivă, relatează AFP.

"Familia Biden a fost cumpărată, pur şi simplu", a postat pe Twitter preşedintele american.

Suspiciunile sale împotriva familiei Biden se află în centrul unei afaceri explozive legate de Ucraina, care i-a adus lui Donald Trump o procedură de destituire iniţiată de adversarii săi democraţi.

Preşedintele american i-a cerut la 25 iulie omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, într-o convorbire telefonică, să îl ajute să adune informaţii compromiţătoare despre Joe Biden, care conduce în sondaje în cursa pentru obţinerea învestiturii democrate.

Fiul lui Joe Biden, Hunter, făcea parte din consiliul de administraţie al companiei Gasholding Burisma din Ucraina în timp ce tatăl său era vicepreşedinte.

"De fapt, mi-ar plăcea să candidez împotriva lui Joe Biden, care are 1%", a adăugat miliardarul pe Twitter.

"Însă cred că nu se va întâmpla acest lucru. Joe adormitul nu va ajunge la linia de start (...) Joe ar trebui să renunţe", a mai comentat el.

Postările pe Twitter ale preşedintelui au venit ca reacţie la cel mai ferm răspuns oferit până acum de Joe Biden la acuzaţiile lui Donald Trump.

"Sunt pregătit în orice moment să măsor integritatea întregii mele cariere petrecute în serviciul public al acestei ţări cu lipsa de integritate a lui Trump", a scris el într-un articol de opinie publicat sâmbătă de Washington Post.

"În fiecare zi, aparent chiar în fiecare oră, descoperim mai multe probe care arată că preşedintele Trump comite abuz de putere şi este absolut inapt" să îşi ocupe funcţia, a acuzat el.

Şi a lansat un mesaj pentru "Trump şi pentru cei care permit acest abuz de putere şi pentru toţi lobbyiştii care îi finanţează atacurile împotriva mea: Să ştiţi că nu voi dispărea. Nu mă veţi distruge şi nu îmi veţi distruge familia".

"Şi, odată venit (momentul) noiembrie 2020, intenţionez să vă zdrobesc", a afirmat Biden.

Favoritul democrat traversează o perioadă complicată: avansul său în sondaje s-a redus de la începutul verii, iar donaţiile pentru campania sa în al treilea trimestru, de 15,2 milioane de dolari, sunt cu mult în urma celor pentru contracandidaţii săi direcţi, senatorii Elizabeth Warren (24,6 milioane) şi Bernie Sanders (25,3 milioane).

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump Joe Biden