x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un olandez, ținut ostatic de 7 ani de teroriștii islamiști din Filipine, a fost ucis atunci când încerca să evadeze

Un olandez, ținut ostatic de 7 ani de teroriștii islamiști din Filipine, a fost ucis atunci când încerca să evadeze

31 Mai 2019   •   10:58
Un olandez, ținut ostatic de 7 ani de teroriștii islamiști din Filipine, a fost ucis atunci când încerca să evadeze

Un olandez ţinut captiv de peste 7 ani în sudul Filipinelor a fost ucis vineri de răpitorii săi islamişti în timp ce încerca să evadeze, a anunţat armata, citată de dpa.
Soldaţii au recuperat cadavrul lui Ewold Horn după un schimb de focuri cu militanţii Abu Sayyaf în oraşul Patikul din insula Jolo, la o mie de kilometri sud de Manila, a precizat sursa menţionată.
"Horn a fost împuşcat de paznicii săi din Abu Sayyaf în timp ce încerca să evadeze, profitând de schimbul de focuri", a precizat comandantul forţei antiteroriste din Jolo.
Şase militanţi au fost ucişi în confruntare, inclusiv o femeie identificată ca fiind cea de-a doua soţie a unui lider al grupării, Radulan Sahiron.
Horn a fost răpit împreună cu elveţianul Lorenzo Vinciguerra şi ghidul lor filipinez pe 1 februarie 2012, într-o excursie de observare a păsărilor în provincia cea mai sudică din Filipine, Tawi-Tawi.
Ghidul filipinez a evadat când erau transportaţi în Jolo, în timp ce Vinciguerra a reuşit să fugă doi ani mai târziu, în 2014.
Horn era cel mai vechi prizonier al lui Abu Sayyaf, grupare care a fost acuzată de cele mai grave atacuri teroriste din Filipine şi de răpiri importante ale unor străini. 

AGERPRES

×