x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un pakistanez a relatat în direct, pe Twitter, uciderea lui bin Laden

Un pakistanez a relatat în direct, pe Twitter, uciderea lui bin Laden

de Veronica Micu    |    02 Mai 2011   •   12:52
Un pakistanez a relatat în direct, pe Twitter, uciderea lui bin Laden

Sohaib Athar locuieşte în Abbottabad, un orăşel situat la aproximativ 50 de kilometri de Islamabad, locul unde a fost ucis bin Laden, în noaptea de duminica spre luni. Momentul în care forţele de comando americane bombardau reşedinţa unde se ascundea liderul al-Qaeda, l-a surprins pe Sohaib Athar treaz, scrie Le Monde.

"Elicopetere zboară deasupra Abottabad la ora 1:00 AM (este un eveniment rar)", a fost primul mesaj postat de bărbat pe Twitter.

Câteva minute mai târziu, @ReallyVirtual revine, într-o notă umoristică: "Plecaţi, elicopterelor, înainte să-mi scot pliciul de muşte".

163295-.jpgA urmat o explozie care i-a "scuturat ferestrele": "Sper că nu începe ceva urât pe aici". Athar face apoi speculaţii legate de apartenenţa elicopterelor şi îşi cere scuze pilotului pentru "gluma cu pliciul de muşte".

Un alt utilizator intervine şi face legătura între postările lui Sohaib Athar şi anunţul conferinţei de presă pe care urma să o susţină preşedintele american: "Cred că prăbuşirea elicopterului la Abbottabad şi breaking news-ul preşedintelui Obama au o legătură".

Athar concluzinează: "Uh oh, sunt tipul care a relatat în direct acţiunea armatei împotriva lui Osama fără să o ştie".

După confirmarea informaţiei, Athar a scris că se afla la circa 2-3 kilometri de reşedinta lui Osama şi că schimbul de focuri a durat 4-5 minute.

×
Subiecte în articol: osama bin laden ucis