x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un puşcăriaş român debutează la MTV Italia

Un puşcăriaş român debutează la MTV Italia

de Carmen Plesa    |    28 Mar 2008   •   00:00

Îl cheamă Valentin şi e din Transilvania, spun jurnaliştii de la "La Stampa”. E recidivist şi a ajuns la Rebibbia, cea mai mare puşcărie din Italia, după ce a furat un autoturism BMW ameninţând cu... un pistol de jucărie.



Îl cheamă Valentin şi e din Transilvania, spun jurnaliştii de la "La Stampa”. E recidivist şi a ajuns la Rebibbia, cea mai mare puşcărie din Italia, după ce a furat un autoturism BMW ameninţând cu... un pistol de jucărie.

A fost selectat de cei de la MTV Italia, pentru un proiect care presupunea înfiinţarea unei formaţii la Rebibbia. Aşa a ajuns, alături de alţi şapte deţinuţi, să facă parte din "Spirit”, formaţie care va debuta la MTV Italia în această seară.


PROIECTUL. La nivelul G-11 din cea mai mare închisoare italiană a început să se răspândească "Rock de Rebibbia”, care nu e un reality show, nu e un documentar şi nici măcar o anchetă de televiziune, dar un pic din toate acestea, puse la un loc. "Nu nu, să spunem că e povestea unei aventuri umane, mărturia modului cum, prin muzică, poţi construi valori şi poţi să te ridici, ca om”, spun cei de la MTV Italia, post care în această seară şi apoi în fiecare joi va transmite realizările formaţiei.


REALITY SHOW. Cei de la MTV au selecţionat opt deţinuţI şI i-au încredinţat la doi specialişti, cu misiunea de a crea o formaţie. De la jumătatea lui ianuarie, cei opt deţinuţI au exersat zilnic, câte trei ore, canto şI instrumente. Cireaşa de pe tort – prezenţa, în fiecare săptămână, a unei vedete italiene, care a venit să-I încurajeze cu afecţiune şI să le dea sfaturi muzicale. ŞI totul sub "ochiul” a două camere de filmat, şI, prin acestea, a publicului de acasă.


GRUP ETNIC. «Un român, un ţigan, un calabrez… Sunem un frumos grup etnic” a spus Valentin, românul din Transilvania, pe care profesorii îl consideră foarte talentat.

Iniţiativa nu l-a atins însă atât de mult la inimă, pe unul dintre directorii penitenciarului. "Nu vreau să stric această atmosferă emoţionantă, dar nu trebuie să uităm că aceşti băieţi nu sunt muzicieni, ci au ajuns aici pentru că au comis infracţiuni” a declarat Emilio Di Somma, directorul adjunct al penitenciarului, în timpul prezentării programului formaţiei. Cei opt deţinuţi din "Spirit” se gândesc însă deja la următoarele probe pe care le vor susţine – au încheiat jurnaliştii de la "La Stampa”.

×
Subiecte în articol: diaspora