x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un tribunal a admis cererea procuraturii împotriva Trump University, acuzată de o fraudă de zeci de milioane de dolari

Un tribunal a admis cererea procuraturii împotriva Trump University, acuzată de o fraudă de zeci de milioane de dolari

02 Mar 2016   •   15:15
Un tribunal a admis cererea procuraturii împotriva Trump University, acuzată de o fraudă de zeci de milioane de dolari

Miliardarul american Donald Trump, favorit la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale, a suferit marţi o înfrângere juridică, un tribunal din statul New York admiţând cererea depusă de procurorul general împotriva fostei Trump University pentru o fraudă de zeci de milioane de dolari, o decizie care aduce cazul mai aproape de un proces în instanţă, transmite miercuri Reuters.

Cererea este parte a unui proces în care Donald Trump şi defuncta sa iniţiativă lucrativă sunt acuzaţi că au înşelat mii de persoane care au plătit fiecare până la 35.000 de dolari pentru a învăţa strategiile de investiţii imobiliare ale magnatului.

Trump University, prezidată de miliardar, a devenit o ţintă pentru rivalii săi la nominalizarea republicană, mai ales pentru senatorul Marco Rubio.

În acest dosar, deschis în 2013 de procurorul general din New York Eric Schneiderman, sunt cerute despăgubiri de 40 de milioane de dolari, plus penalizări şi alte costuri, a indicat biroul procurorului.

'Decizia de astăzi este o victorie clară în eforturile noastre de a-i face responsabili pe Donald Trump şi Trump University pentru fraudarea a mii de studenţi', a declarat Schneiderman într-un comunicat.

În schimb, avocatul Trump Organization, Alan Garten, a anunţat că va face recurs, susţinând că acest caz este 'motivat politic'.

În statul California se află în pronunţare deciziile în mai multe plângeri similare înainte de foşti studenţi ai Trump University.

Senatorul de Florida Marco Rubio, care l-a atacat pe Trump pe acest subiect în dezbaterea republicană de săptămâna trecută, a menţionat marţi decizia instanţei din New York la un miting de campanie din Minneapolis. Rubio a subliniat că unii dintre studenţi au fost nevoiţi să se împrumute masiv pentru a-şi achita cursurile la Trump University.

'Unii au absolvit, alţii nu, dar la final singurul lucru pe care îl primeai era o hârtie fără nicio valoare şi o poză cu un Donald Trunp din carton. Este un caz de fraudă şi este scandalos. Ceea ce le-a făcut acestor oameni este ceea ce le face americanilor acum', a declarat Rubio.

Un judecător din Manhattan a stabilit deja că universitatea lui Trump este vinovată de funcţionare ilegală în statul New York, neavând licenţă.

Statul i-a notificat lui Trump în 2005 că încalcă legea educaţiei prin folosirea termenului 'Universitate' pentru o instituţie neacreditată.

În 2010, Trump University şi-a schimbat denumirea în Trump Entrepreneur Initiative, iar ulterior în acelaşi an a înştiinţat Departamentul pentru Educaţie al statului New York că şi-a încetat funcţionarea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Trump University donald trump