x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Unele avioane ale companiilor ruse sunt folosite pentru piese de schimb

Unele avioane ale companiilor ruse sunt folosite pentru piese de schimb

09 Aug 2022   •   22:00
Unele avioane ale companiilor ruse sunt folosite pentru piese de schimb

Companiile aeriene ruse au început să-și folosească unele avioanele pentru piese de schimb, acestea nemaiputând fi importate din cauza sancțiunilor occidentale, spun surse din industrie pentru Reuters.

În acest sens, guvernul de la Moscova a recomandat în luna iunie acestor societăți să folosească o parte din avioane pentru piese astfel încât celelalte să poată efectua curse până în 2025.

Aeroflot a blocat la sol un avion Sukhoi Superjet 100, un Airbus A350, un Airbus A320 și un Boeing 737 sunt folosite acum ca piese de schimb. 

Deși această soluție este folosită, ea o provocare din partea noilor generații de aeronave,  A320neo, A350, Boeing 737 MAX şi Boeing 787, a căror tehnologie se îmbunătățește mereu, ceea ce va provoca unele dificultăți deși inginerii ruși sunt extrem de competenți.

Circa 80% din flota Aeroflot ceste alcătuită din avioane Boeing şi Airbus. Compania deține 134 de avioane Boeing şi 146 de avioane Airbus, 80 de avioane ruseşti de tip Sukhoi Superjet-100 în 2021. Însă 15% dintre acestea, respectiv 50 de aparate, nu au mai zburat din luna iulie. 

În plus, rutele avioanelor rusești sunt mai puține din cauza sancțiunilor.

 

×
Subiecte în articol: avioane piese de schimb Rusia