x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ungaria: Căpitanul navei de croazieră implicate în accidentul de la Budapresta respinge că ar fi comis o infracţiune

Ungaria: Căpitanul navei de croazieră implicate în accidentul de la Budapresta respinge că ar fi comis o infracţiune

31 Mai 2019   •   18:40
Ungaria: Căpitanul navei de croazieră implicate în accidentul de la Budapresta respinge că ar fi comis o infracţiune

Căpitanul unei nave de croazieră care s-a ciocnit miercuri pe Dunăre la Budapesta cu o ambarcaţiune turistică, un accident soldat cu moartea mai multor sud-coreeni aflaţi la bord, respinge că ar fi încălcat regulile sau a comis o infracţiune, a declarat avocatul său într-un comunicat citat vineri de agenţia de presă MTI, preluată de Reuters.

Poliţia ungară a anunţat joi că l-a arestat pe căpitanul navei de croazieră, lungă de 135 de metri şi care a lovit şi scufundat ambarcaţiunea mai mică de agrement. Până acum nu este clar de ce a avut loc accidentul.

În comunicat, avocatul a declarat că a-l trata pe căpitanul ucrainean în vârsta de 64 de ani ca "suspect" este "prematur", iar "în acest moment nu există decât o teorie", în timp ce opiniile experţilor nu sunt încă disponibile.

"Comandantul ucrainean al navei de croazieră a fost interogat în calitate de suspect de către anchetatori", a precizat la rândul său într-un comunicat poliţia ungară. 

Joi seară, după încheierea interogatoriului, căpitanul Iuri C., originar din Odesa, a fost plasat în detenţie. 

El este investigat pentru ''neglijenţă soldată cu victime pe o cale navigabilă publică'', aminteşte AFP.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Ungaria nava de croaziera